Mesleki Yeterlilik Merkezi Logosu  Türkak Logosu   Helal Akreditasyon Kurumu Logosu

Etik Hacker Mesleki Yeterlilik Belgesi

Etik Hacker Mesleki Yeterlilik Belgesi Sayfası
Ana Sayfa Hizmetlerimiz / Personel Belgelendirme Etik Hacker Mesleki Yeterlilik Belgesi
Meyem - Hizmetlerimiz / Personel Belgelendirme Hizmetimiz / Etik Hacker

ETİK HACKER MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ

Etik Hacker Mesleki Yeterlilik Belgesi
Etik hacker veya diğer adıyla beyaz şapkalı hacker; güvenliklerini test etmek, kusurlarını belirlemek, değerlendirmek ve iyileştirme önerilerinde bulunmak için korumalı sistemlere ve ağlara, izin ve bilgi dahilinde giren bir bilgisayar güvenlik uzmanıdır. Aynı zamanda bu işlemleri siyah şapkalı hackerların sistem verilerine yasa dışı bir şekilde erişememesini sağlamak içinde yaparlar. Etik hacker kişiler sahip oldukları yetkinlikleri Etik hacker Mesleki Yeterlilik Belgeleri ile belgelendirirler. Kamu ve kurumsal özel şirketleri, bu meslekte çalışacak kişilerde Etik hacker sertifikası Mesleki Yeterlilik Belgesini aramaktadır.

Etik hackerlar genellikle siber güvenlik şirketleri tarafından veya büyük kuruluşların güvenlik departmanlarında çok rahat iş imkanları bulurlar. Saldırganların nasıl çalıştığını bilmeleri nedeniyle saldırıların nasıl önleneceğini bilerek önlemler alırlar. Bazı etik hackerlar, bilinen ve uluslararası büyük şirketlerin ağlarında veya sistemlerinde güvenlik açıklarını keşfederek ödül toplamaktadır. Verilen bu ödüller; onları bu açıkları bildirmeye teşvik eder ve suçlular tarafından bulunmadan önce düzeltilmesine izin verir.

Ethical Hacking İçin Kullanılan Bazı Yöntemler
Beyaz şapkalı hackerlar çoğu zaman kötü niyetli hackerlarla aynı yöntemleri kullanırlar. Güvenlik açıklarını tespit etmeye çalışırlar ve tespit ettikleri güvenlik açıklarını düzeltirler. Amaçları siyah şapkalı hackerların sistemleri hacklemesine engel olmaktır.” Programlama, komut dizisi oluşturma, ağ oluşturma ve donanım konusunda geniş bilgiye sahip olan ethical hackerların siber güvenliği sağlamak için kullandığı bazı yöntemler şunlardır:

Modem Ve Port Tarama
Ethical hackerlar Nmap, Nessus ve Wireshark gibi port tarama araçları kullanırlar. Böylece kurumların bilgisayar ve internet sistemlerini tarayıp açık portları tespit etmeye çalışırlar. Her portun açığını tespit ettikten sonra çözüm arayışına girerler.

Yama Uygulama Süreçleri
Beyaz şapkalı hackerlar, yama uygulamalarını yakın mercek altına alarak güncelledikleri yazılımlarda yeni açıklara neden olmadıklarından emin olmaya çalışırlar. Uygun araçları kullanarak bağlantı trafiği hareketlerini gözlemlerler.

Saldırı Tespit Sistemleri Kontrolü
Saldırı tespit sistemlerinin güvenliği de ethical hackerların görev tanımı içerisindedir. Ethical hackerlar sanal sunucuları ve güvenlik duvarlarını içlerine sızmaya çalışarak denetlerler. Bu şekilde saldırı tespit sistemlerinin olası saldırılara karşı güvenlik durumunu kontrol etmiş olurlar.

Sosyal Mühendislik
Ethical hackerlar teknik yöntemlerin yanında çeşitli sosyal mühendislik yöntemleri de kullanırlar. Siyah şapkalı hackerlar gibi sosyal medya gönderilerini tararlar. Siber güvenlik açıklarını test etmek için kurum çalışanlara karşı phishing (şifre avcılığı) ataklarına da başvurabilirler.

Siber güvenlik ve veri güvenliği konusunda hassasiyet gösteren pek çok kurum, bilgi sistemleri analistliği olarak da bilinen bir pozisyonda ethical hackinge yer veriyor. Bu iş dalı dijital çağımızın tehditlere karşı en garanti korunma yollarından biri olarak değerlendiriliyor.

Etik Hacker Mesleki Yeterlilik Belgesi talebi ve detaylı bilgi için lütfen başvuru formunu doldurunuz.

Bilgilendirme Başvurusu Yapınız

 

Meyem - Yetkili Mesleki Yeterlilik Merkezi ve Belgelendirme Kuruluşudur