Mesleki Yeterlilik Merkezi Logosu  Türkak Logosu   Helal Akreditasyon Kurumu Logosu  Helal Akreditasyon Kurumu Logosu

OIC/SMIIC 6:2019 Helal Yemek Üretimi ve Sunumu Temel Eğitimi

OIC/SMIIC 6:2019 Helal Yemek Üretimi ve Sunumu Temel Eğitimi Hakkında Bilgiler
Ana Sayfa Hizmetlerimiz / Eğitim Hizmetleri OIC/SMIIC 6:2019 Helal Yemek Üretimi ve Sunumu Temel Eğitimi
Meyem - Eğitim Hizmetleri

OIC/SMIIC 6:2019 HELAL YEMEK ÜRETİMİ VE SUNUMU TEMEL EĞİTİMİ

OIC/SMIIC 6:2019 Helal Yemek Üretimi ve Sunumu Temel Eğitimi
SMIIC 6:2019, SMIIC (The Standart and Metrology Institute for Islamic Countries) standardı ağustos 2019’da yayınlanmıştır. Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu standart, helal gıda için genel gereklilikleri ortaya koyan bir standarttır. OIC/SMIIC 6 standardı, oteller, kantinler, kafeteryalar ve büfeler restoranlar ve açık büfeler, self servis mekânları, süpermarketlerin fast food bölümleri, kara, hava ve deniz seyahatleri sırasında verilen yemek hizmetleri dâhil olmak üzere helal hizmet veren restoranlar için özel gereksinimleri kapsar.

Bu tür yerlerde kullanılan hammaddeler, yemeklerin hazırlanma, saklama ve servis yöntemleri ile ilgili gereksinimleri belirler. Ayrıca bu süreçlerde istihdam edilen çalışanlar ile kullanılacak araç, gereç ve tesislere ilişkin kuralları da içermektedir.

OIC/SMIIC 6 standardı, “ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi – Gıda Zincirindeki Kuruluşlar için Gereksinimler” standardından çok şey alır.

Eğitimin Amacı: Katılımcıların OIC/SMIIC 6: 2019 Özel Gereksinimler için OIC / SMIIC 1’in Helal Yiyecek ve İçeceklerin Olduğu, Hazırlandığı, Saklandığı ve Servis Edildiği Yerlere Uygulanması ile ilgili temel bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır.

Kimler Katılabilir: OIC/SMIIC 6:2019 Helal Yemek Üretimi ve Sunumu ile ilgili temel bilgiye sahip olmak isteyen herkes katılabilir.

Eğitimin Süresi: 16 saat (Online)

Katılma Şartı: Bu eğitime katılım için herhangi bir ön şart bulunmamaktadır.

Eğitim içeriği:

• Helal belgeli ürün ve hizmetlerin uluslararası ticareti
• Dünyadaki helal belgelendirmenin tarihçesi ve güncel durum,
• Çeşitli ülkelerde helal belgelendirmeye ilişkin teknik düzenlemeler,
• OIC/SMIIC 6:2019 Helal Yemek Üretimi ve Sunumu standardı

Sertifika: Eğitim sonunda katılımcılara "Katılım Sertifikası" düzenlenecektir.

Eğitimlerimiz genel katılıma açık ve talep edildiğinde kurum içi veya grup eğitimi olarak sunulmaktadır. Kurum içi veya grup eğitim talepleriniz konusunda fiyat teklifi almak için lütfen aşağıdaki Eğitim Başvuru Formu'nu kullanınız.

Eğitim Planını İnceleyin ve Başvurun

 

Meyem - Yetkili Mesleki Yeterlilik Merkezi ve Belgelendirme Kuruluşudur