Mesleki Yeterlilik Merkezi Logosu  Türkak Logosu   Helal Akreditasyon Kurumu Logosu  Helal Akreditasyon Kurumu Logosu

OIC/SMIIC 24 Gıda Katkıları ve Kimyasallar Temel Eğitimi

OIC/SMIIC 24 Gıda Katkıları ve Kimyasallar Temel Eğitimi Hakkında Bilgiler
Ana Sayfa Hizmetlerimiz / Eğitim Hizmetleri OIC/SMIIC 24 Gıda Katkıları ve Kimyasallar Temel Eğitimi
Meyem - Eğitim Hizmetleri

OIC/SMIIC 24 GIDA KATKILARI VE KİMYASALLAR TEMEL EĞİTİMİ

OIC/SMIIC 24 Gıda Katkıları ve Kimyasallar Temel Eğitimi
OIC/SMIIC 24 standardı, helal gıdalara eklenen gıda katkı maddeleri ve diğer kimyasallar için genel gereksinimleri belirler. OIC/SMIIC 6 ve OIC/SMIIC 24 de benzer şekilde, “OIC/SMIIC 1:2019 Helal Gıda için Genel Gereksinimler” standardına tamamlayıcı bir standart olarak düşünülmelidir.

OIC/SMIIC 24, Mart 2020’de yayınlandı. Son ürünün helal olmasını sağlamak için gıda üretimi sırasında kullanılan gıda katkı maddeleri ve işleme yardımcıları, tatlandırıcılar, eklenen besinler ve enzimler gibi diğer eklenen kimyasallar için gerekli olan gereksinimleri ve koşulları belirler. Standart ayrıca, insan tüketimine yönelik gıda maddelerindeki gıda katkı maddelerinin helal durumunu tanımlar ve şüpheli, helal olmayan gıda katkı maddelerinin bir listesini sunar.

Bu standart, Codex Alimentarius Komisyonu tarafından üretilen, “CXS 192 – Gıda Katkı Maddeleri için Genel Standart ve CXG 36 Sınıf Adları ve Gıda Katkı Maddeleri için Uluslararası Numaralandırma Sistemi” tarafından üretilen normatif referans belgelerine dayanmaktadır.

Eğitimin Amacı: Katılımcıların OIC/SMIIC 24 standardı, helal gıdalara eklenen gıda katkı maddeleri ve diğer kimyasallar için genel gereksinimleri ile ilgili temel bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır.

Kimler Katılabilir: OIC/SMIIC 24 standardı, helal gıdalara eklenen gıda katkı maddeleri ve diğer kimyasallar için genel gereksinimleri ile ilgili temel bilgiye sahip olmak isteyen herkes katılabilir.

Eğitimin Süresi: 16 saat (Online)

Katılma Şartı: Bu eğitime katılım için herhangi bir ön şart bulunmamaktadır.

Eğitim içeriği:

• Helal belgeli ürün ve hizmetlerin uluslararası ticareti
• Dünyadaki helal belgelendirmenin tarihçesi ve güncel durum,
• Çeşitli ülkelerde helal belgelendirmeye ilişkin teknik düzenlemeler,
• OIC/SMIIC 24 standardı, helal gıdalara eklenen gıda katkı maddeleri ve diğer kimyasallar için genel gereksinimleri standardı

Sertifika: Eğitim sonunda katılımcılara "Katılım Sertifikası" düzenlenecektir.

Eğitimlerimiz genel katılıma açık ve talep edildiğinde kurum içi veya grup eğitimi olarak sunulmaktadır. Kurum içi veya grup eğitim talepleriniz konusunda fiyat teklifi almak için lütfen Eğitim Başvuru Formu'nu kullanınız.

Eğitim Planını İnceleyin ve Başvurun

 

Meyem - Yetkili Mesleki Yeterlilik Merkezi ve Belgelendirme Kuruluşudur