Mesleki Yeterlilik Merkezi Logosu  Türkak Logosu   Helal Akreditasyon Kurumu Logosu  Helal Akreditasyon Kurumu Logosu

HELAL GIDA SERTİFİKASI / HELAL GIDA BELGESİ

Helal Gıda Sertifikası Nedir? Helal Gıda Sertifikası Nereden Alınır?
Ana Sayfa Hizmetler Helal Gıda Sertifikası Nedir? Helal Gıda Sertifikası Nereden Alınır?

HELAL GIDA SERTİFİKASI / HELAL GIDA BELGESİ


Helal Gıda Sertifikası Nedir? Helal Gıda Sertifikası Nereden Alınır?

Helal Gıda Sertifikası, bir işletmesinin müşterisine sunmuş olduğu ürün veya hizmetlerin ilgili OIC/SMIIC 1 standardında belirlenen kriterlere uygun olduğunu belgeleyen sertifikadır. Helal Gıda Sertifikası, helal gıdanın ve ürünlerinin ana üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar gıda zincirinin tüm aşamalarını içerisine alır. Üretim, işleme, dağıtım, depolama ve taşıma süreçlerini de içerecek şekilde tüm aşamaların OIC/SMIIC 1:2019 standardına uygun olması durumunda Helal Gıda Sertifikası düzenlenir.

Akredite HAK Helal Gıda Sertifikası Dönemi Başladı
Helal Gıda Sertifikası Sahibi Olarak;

1. Pazar Genişlemesi:

Helal sertifikası, ürünlerin hijyenik, kaliteli ve güvenilir olduğunu belgeleyerek üreticinin pazarını genişletmesine yardımcı olur.

2. Tüketici Güveni:

Helal sertifikası, tüketicilere ürünlerin helal standartlara uygun olduğunu garanti eder. Bu da müşterilerin ürünü satın alırken daha fazla güvenmelerini sağlar.

3. Rekabet Üstünlüğü:

Helal sertifikası olan ürünler, benzer ürünler arasında rekabet avantajı elde ederler. Özellikle rekabetin yoğun olduğu pazarlarda, bu sertifikaya sahip olmak, diğer markalara göre daha tercih edilebilir hale gelir.

4. Global Pazar Erişimi:

Helal sertifikası, üreticilere uluslararası pazarlara giriş yapma fırsatı sunar. Helal gıda standartlarına uygun ürünler, dünya genelinde Müslüman nüfusun da hassasiyeti doğrultusunda büyük kabul görür.

5. Kurumsal İtibar:

Tüketicilere uygun ve güvenilir ürünler sunan şirketler, toplum içinde ve müşterilerce daha olumlu bir algıya sahip olurlar ve sadakat oluştururlar.

6. İşbirliği Olanakları:

Helal sertifikası olan üreticiler, sektördeki uluslararası büyük firmalarla ortak projelerde yer alma veya tedarik zinciri içinde daha fazla işbirliği yapma fırsatı sağlayabilir.

7. Hukuki Güvence:

Helal sertifikası, üreticilere hukuki bir dayanak sağlar. Ürünlerin helal standartlara uygun olduğunu belgelemek, hukuki konularda bir koruma ve güvence sağlar.

8. Tüketici Sadakati:

Helal sertifikası olan ürünler, tüketiciler arasında bir marka sadakati oluşturur. Helal sertifikasına sahip bir ürünü tercih eden tüketiciler, bu markayı uzun vadeli olarak tercih edebilirler.

9. Üretim ve Kalite Standartları:

Helal sertifikası, üreticilere belirli helal üretim ve kalite standartlarına uyma zorunluluğu getirir. Bu da ürünlerin daha güvenli ve kaliteli olmasına katkıda bulunur.

Sizde bu avantajlara sahip olmak için, helal sertifikalı birçok üretici arasında yerinizi almalısınız.

HELAL BELGELENDİRME ÖN BAŞVURUSU

Helal Gıda Sertifikası Nasıl Alınır
Helal Gıda Sertifikası İçin Gereklilikler
Helal Gıda Sertifikası OIC/SMIIC 1 Standardı gerekliliklerinin sağlanması durumunda sahip olunacak bir sertifikadır. Bu kapsamda işletmenizin Helal Gıda Sertifikası sahibi olabilmesi için ön şart bir helal yönetim sistemine sahip olunmasıdır. Bu helal yönetim sistemi bağımsız kurulmuş bir helal yönetim sistemi olabilir veya gıda güvenliği yönetim sistemine ( ISO 22000, BRC, FSSC vb.) entegre edilmiş bir yönetim sistemi olabilir.

Sahip olunan helal yönetim sistemi doğrultusunda gerekli hijyen ve diğer yasal şartların sağlandığı bir ortamda, İslami olarak yasaklanmamış ürün ve katkı maddelerini kullanarak süreçlerinizi yürütüyor olmanız gerekmektedir. Daha detaylı bilgi için lütfen bilgilendirme başvurusunda bulunun.

Helal Sertifikanız Yasal Güvence Altında
7060 ve 7408 sayılı kanun uyarınca;

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) helal akreditasyon hizmet sunmaya yetkili tek kurumdur.
HAK yetkisi olmayan kuruluşlar helal sertifikası düzenleyemez.
Yetkisi olmadan helal sertifikası düzenleyenlere 1 milyon TL para cezası öngörülmektedir.
Resmi Gazetede yayınlanan Helal Uygunluk Belgeli Ürünlerin İthalatına İlişkin Yönetmeliğe göre; 01.01.2024 tarihinden sonra Gümrük idaresince yapılacak kontrollerde, iç veya dış ambalajında herhangi bir helal ibaresi tespit edilen ürünlerin HAK tarafından akredite edilmiş bir helal sertifikasına sahip olması zorunludur.

Helal Belgesinin Resmi Adresi MEYEM
MEYEM;
Helal Akreditasyon Kurumu yetkili kuruluşudur.
Sahip olduğu resmi yetki ile size hizmet sunar.
Tüm gıda sektöründe Helal Gıda Sertifikası yetkili kuruluşudur.

MEYEM Size Güven Katar;
Gıda ürünleri üretimi alanında Helal Sertifikası için MEYEM’e başvurabilirsiniz.

Helal Sertifikası İhale Ve İhracatta Senin Yanında;
7060 ve 7408 sayılı kanunlar uyarınca; HAK akreditasyonuna sahip olmayan helal sertifikaları geçersizdir.
Unutma ihalelerde sadece HAK akreditasyonuna sahip helal sertifikalarını kullanabilirsin.

MEYEM Hızıyla Helal Gıda Sertifikanızı Alın.
Helal Gıda Sertifikası Nasıl Alınır:

Helal Gıda Sertifikasıiçin MEYEM’e başvuru yapılması,
Helal Gıda Sertifikasıbaşvurusunun incelenmesi ve kabul edilmesi,
MEYEM tarafından Helal Gıda Sertifikasıücret teklifinin işletmeye sunulması,
MEYEM ve işletme arasında Helal Gıda Sertifikasısözleşmesinin imzalanması,
MEYEM Ve işletme arasında mutabakat ile tetkik tarihlerinin ve tetkik planının hazırlanması,
Tetkiklerin gerçekleştirilmesi,
Varsa tespit edilen uygunsuzlukların ve eksikliklerin işletme tarafından giderilmesi,
Helal Gıda Sertifikasıkararı alınması,
Helal gıda sertifika düzenlenmesi.

%70 KOSGEB Desteği İle Yanınızdayız.
- KOSGEB %70 oranında 20.000 TL’ye kadar helal belgesi giderlerinizi karşılar.
- Helal Belgesi için ayrıca Ticaret Bakanlığı ihracat desteklerinden yararlanabilirsiniz.

Hemen Şimdi Başvurun
Siz de HAK akreditasyonuna sahip Helal Gıda Sertifikası alarak ürün güvenliğinizi ve kalitenizi resmi olarak belgelendirebilir ve müşteri ağınızı genişletebilirsiniz. HAK akreditasyonu kapsamında sahip olacağınız Helal Gıda Sertifikası İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü OIC/SMIIC 1:2019Standardı kapsamında düzenlenmektedir. OIC/SMIIC, Birleşmiş Milletlerden sonra 57 üye ülkesi ile dünyadaki en büyük çatı kuruluş olan İİT’na bağlı bir kuruluştur.

Sizde MEYEM belgelendirmeye başvurarak HAK akreditasyonu kapsamında Helal Gıda Sertifikası alabilirsiniz. Kuruluşumuz MEYEM belgelendirme Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından akredite edilmiş yetkili Helal Gıda Sertifikası kuruluşu olarak faaliyet yürütmektedir.

Meyem Belgelendirme Hangi Sektörlerde Helal Belgesi Düzenler?
Meyem Belgelendirme Helal Akreditasyon Kapsamı;

Meyem Belgelendirme Helal Yetki kapsamı için tıklayınız. Meyem Belgelendirme Helal Yetki kapsamını www.hak.gov.tr adresinden doğrulayabilirsiniz.

Akredite Helal Sertifikasının Diğer Helal Sertifikalarından Farkı Nedir?
Akredite Helal Gıda Sertifikası, Helal Akreditasyon Kurumu tarafından Akredite edilmiş bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından yapılan denetim sonrasında uygunluk verilen ürün ve hizmetler için düzenlenir.

Akredite Helal Gıda Sertifikası denetimlerinde işletmenin yasal mevzuatlara uygun olarak faaliyetlerini yürütüyor olması denetlenir.

Akredite Helal Gıda Sertifikası denetimlerinde işletmenin yönetim sistemi standartlarının gereklerini yerine getirip getirmediği denetlenir. (Gıda güvenliği yönetim sistemi, Kalite yönetim sistemi vb.)

Akredite Helal Gıda Sertifikası denetimlerinde işletmenin tüm üretim ve hizmet süreçleri için kaynağı doğrulanabilir, doğal kaynaklardan elde edilmiş, akredite kuruluşlar tarafından analizleri yapılmış, yasal ve İslami esaslara uygun ürünleri kullanarak üretim yapması ve hizmet sunması denetlenir.

Akredite Helal Gıda Sertifikası denetimlerinde işletmenin tüm ürün ve hizmetler için izlenebilir bir yapı kurmuş olması denetlenir.

Akredite Helal Gıda Sertifikası denetimlerinde işletmenin çalışanların ve tüketicilerin tüm haklarına riayet edecek şekilde faaliyet gösterip göstermediği denetlenir.

Akredite Helal Gıda Sertifikası denetimlerinde işletmenin çalışanlar için uygun çalışma koşullarını sağlayıp sağlamadığı denetlenir.

Tüm içerikler yasal şartlardan bağımsız da detaylı olarak incelenir.

 

Meyem - Yetkili Mesleki Yeterlilik Merkezi ve Belgelendirme Kuruluşudur