Mesleki Yeterlilik Merkezi Logosu  Türkak Logosu   Helal Akreditasyon Kurumu Logosu  Helal Akreditasyon Kurumu Logosu

Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisi Eğitimi

Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisi Eğitimi Hakkında Bilgiler
Ana Sayfa Hizmetlerimiz / Eğitim Hizmetleri Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisi Eğitimi

HELAL KESİM KASAP REYON GÖREVLİSİ EĞİTİMİ


Kasap Reyon Görevlisi Eğitimi
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yayınlanan Tehlikeli Ve çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik gereğince; Her türlü canlı hayvanın kesilmesi, işlenmesi, ambalajlanması, sakatat tesislerindeki işleri yapan personeller yetkinliklerini belgeleyen bir mesleki eğitim belgesine sahip olmak zorundadır.

Bu kapsamda ilgili yasal düzenlemelere ek olarak, Helal Kesim Kasap (Reyon Görevlisi) Belgesi helal üretim/hizmet sunan işletmelerin ilgili bölümünde görev yapan personelleri için OIC/SMIIC 1:2019 standardı kapsamında sahip olunması zorunlu bir belgedir.

Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisi Eğitimi, kasaplar için kritik bir öneme sahip olup, et işleme süreçlerindekasapların hijyen, sanitasyon, ve Helal Gıda standartlarına uygun çalışma yürütmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu eğitim 4 saatlik hızlandırılmış bir eğitim programı olup, genel çerçevede bir yetkinlik oluşturmayı hedefler. Bu eğitimi tamamlayan kişiler Helal Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş personel belgelendirme kuruluşlarına başvurarak Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisi belgesine sahip olabilirler. MEYEM belgelendirme HAK tarafından Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisi mesleğinde akredite edilmiş bir personel belgelendirme kuruluşudur. Bu eğitim sonunda MEYEM onaylı eğitim belgesi verilecektir.

Eğitimin Amacı:
Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisi Eğitimi,et ve et ürünlerinin hijyenik ve güvenli bir şekilde saklanması, işlenmesi ve sunulmasını sağlamak adına sektör çalışanlarını donanımlı hale getirmeyi hedefler. Bu eğitim programı Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisibelgesi personel belgelendirme programına başvuracak kişilerin eğitim ön gerekliliklerini sağlayacak şekilde yapılandırılmıştır.

Eğitim Süresi: 6 Saat

Eğitim Programı İçeriği;

» OIC/SMIIC 1 Helal Gıda İçin Genel Gereklilikler
» Hijyen Gereklilikleri

Belgelendirme:
Eğitimi başarı ile tamamlayan adaylara MEYEM tarafından eğitim sertifikası düzenlenir. Bu eğitimi tamamlayan kişiler Helal Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş personel belgelendirme kuruluşlarına başvurarak Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisi belgesine sahip olabilirler. MEYEM belgelendirme Helal Akreditasyon Kurumu tarafından Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisi mesleğindeakredite edilmiş bir personel belgelendirme kuruluşudur.

Kimler Başvurabilir:
Helal Kesim Kasap Reyon Görevlisi eğitimi, et ve et ürünleri sektöründe çalışan kasaplar, kasap reyon görevlisi olarak çalışan kasaplar, serbest piyasa kasapları ve et kombina tesislerinde görev alan profesyoneller için bir gerekliliktir. Ayrıca, Helal Gıda standartlarına uygun et işleme tekniklerini öğrenmek isteyen her birey bu eğitime katılabilir.

Eğitim Platformu:
Planlanma içeriğine bağlı olarak yüz yüze, video konferans programı veya video kayıt üzerinden gerçekleştirilir. Daha detaylı bilgi almak için eğitim uzmanımız ile görüşebilirsiniz.

Eğitim Başvurusu:
Eğitime kayıt için sınırlı kontenjan olup, kayıtlar kontenjan dolduğunda kapanacaktır. Bu nedenle lütfen öncelikle eğitim kaydı yapınız. Eğitime kesin kayıt, eğitim ücreti yatırıldığında gerçekleştirilir. Online eğitim kaydı yaptıktan sonra, mutlaka eğitim ücretini aşağıdaki hesap numarasına açıklama bölümüne İsim, Soyisim ve TC kimlik numaranızı yazarak yatırınız.

Eğitim Ücretleri İçin Hesap - IBAN Numaramız:
Ziraat Bankası Yenişehir / Mersin Şubesi Şube Kodu: 2633
Hesap Numarası: 65881161-5005 IBAN: TR 5900 0100 2633 6588 1161 5005

Eğitim tarihlerini görmek ve eğitim kaydınızı yapmak için lütfen başvuru yapınız.

EĞİTİM PLANINI İNCELEYİN VE BAŞVURUN

 

Meyem - Yetkili Mesleki Yeterlilik Merkezi ve Belgelendirme Kuruluşudur