Mesleki Yeterlilik Merkezi Logosu  Türkak Logosu   Helal Akreditasyon Kurumu Logosu  Helal Akreditasyon Kurumu Logosu

Helal Kesim Kasap Eğitimi

Helal Kesim Kasap Eğitimi Hakkında Bilgiler
Ana Sayfa Hizmetlerimiz / Eğitim Hizmetleri Helal Kesim Kasap Eğitimi

HELAL KESİM KASAP EĞİTİMLERİ


Helal Kesim Kasap Eğitimleri
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yayınlanan Tehlikeli Ve çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik gereğince; Her türlü canlı hayvanın kesilmesi, işlenmesi, ambalajlanması, sakatat tesislerindeki işleri yapan personeller yetkinliklerini belgeleyen bir mesleki eğitim belgesine sahip olmak zorundadır.

Ayrıca tüm sektörlerde OIC/SMIIC standartları kapsamında hayvansal kökenli bir gıdanın veya hammaddenin helal olması için helal hayvanlardan elde edilmesi ve bu helal hayvanın helal kesim şartlarının yerine getirilerek kesim işleminin gerçekleştirilmiş olması şart koşulmaktadır. Bu kapsamda helal kesim işlemlerinin helal kesim konusunda yetkin olduğu kanıtlanmış bir kasap tarafından gerçekleştirilmesi OIC/SMIIC 1:2019 standardında bir şart olarak belirlenmiştir. Ülkemizde 7060 sayılı kanun uyarınca helal üretimin/hizmetin Helal Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş bir kurum tarafından yapılacak tetkik ile sertifikalandırılmak zorundadır.

Bu kapsamda ilgili yasal düzenlemelere ek olarak, Helal Kesim Personeli (Kasap;Büyükbaş-Küçükbaş Hayvan Kesimi) Belgesi ve Helal Kesim Personeli (Kasap; Kanatlı Hayvan Kesimi) Belgesi helal üretim/hizmet sunan işletmelerin ilgili bölümünde görev yapan personelleri için OIC/SMIIC 1:2019 standardı kapsamında sahip olunması zorunlu bir belgedir.

Helal Kesim Kasabı Eğitimi, kasaplar için kritik bir öneme sahip olup, OIC/SMIIC standartlarına uygun olarakkasapların helal kesim süreçlerinde hijyen, sanitasyon, ve Helal Gıda standartlarına uygunluğunu sağlamalarını amaçlamaktadır. Bu eğitim 4 saatlik hızlandırılmış bir eğitim programı olup, genel çerçevede bir yetkinlik oluşturmayı hedefler. Bu eğitimi tamamlayan kişiler Helal Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş personel belgelendirme kuruluşlarına başvurarak Helal Kesim Kasabı belgesine sahip olabilirler. MEYEM belgelendirme HAK tarafından Helal Kesim Kasabı ( Büyükbaş ve Küçükbaş Kesimi) ve Helal Kesim Kasabı (Kanatlı Hayvan Kesimi) mesleğinde akredite edilmiş bir personel belgelendirme kuruluşudur. Bu eğitim sonunda MEYEM onaylı eğitim belgesi verilecektir.

Eğitimin Amacı:
Helal Kesim Kasabı Eğitimi, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan kesimi süreçlerinde görev alan profesyonellerin yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlar. Helal Kesim Kasabı Eğitimi, sektördeki profesyonellerin OIC/SMIIC 1 Helal Gıda İçin Genel Gereklilikler, Helal Kesim Temel Kuralları ve Hijyen Gereklilikleri yetkinliklerini geliştirerek bu standartlara uyum sağlamasını sağlar. Bu eğitim programı HAK Helal Kesim Personeli (Kasap; Büyükbaş-Küçükbaş Hayvan Kesimi) belgesi ve Helal Kesim Personeli (Kasap; Kanatlı Hayvan Kesimi) belgesi personel belgelendirme programına başvuracak kişilerin eğitim ön gerekliliklerini sağlayacak şekilde yapılandırılmıştır.

Eğitim Süresi: 6 Saat

Eğitim Programı İçeriği;

» OIC/SMIIC 1 Helal Gıda İçin Genel Gereklilikler
» Helal Kesim Temel Kuralları
» Hijyen Gereklilikleri

Belgelendirme:
Eğitimi başarı ile tamamlayan adaylara MEYEM tarafından eğitim sertifikası düzenlenir. Bu eğitimi tamamlayan kişiler Helal Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş personel belgelendirme kuruluşlarına başvurarak Helal Kesim Personeli (Kasap; Büyükbaş-Küçükbaş Hayvan Kesimi) belgesi ve Helal Kesim Personeli (Kasap; Kanatlı Hayvan Kesimi) belgesine sahip olabilirler. MEYEM belgelendirme Helal Akreditasyon Kurumu tarafından Helal Kesim Personeli (Kasap; Büyükbaş-Küçükbaş Hayvan Kesimi) belgesi ve Helal Kesim Personeli (Kasap; Kanatlı Hayvan Kesimi) belgesimesleklerinde akredite edilmiş bir personel belgelendirme kuruluşudur.

Kimler Başvurabilir:
HHelal kesim kasabı eğitimi, et ve et ürünleri sektöründe çalışan kasaplar, serbest piyasa kasapları ve et kombina tesislerinde görev alan profesyoneller için bir gerekliliktir. Ayrıca, Helal Gıda standartlarına uygun kesim tekniklerini öğrenmek isteyen her birey bu eğitime katılabilir.

Eğitim Platformu:
Planlanma içeriğine bağlı olarak yüz yüze, video konferans programı veya video kayıt üzerinden gerçekleştirilir. Daha detaylı bilgi almak için eğitim uzmanımız ile görüşebilirsiniz.

Eğitim Başvurusu:
Eğitime kayıt için sınırlı kontenjan olup, kayıtlar kontenjan dolduğunda kapanacaktır. Bu nedenle lütfen öncelikle eğitim kaydı yapınız. Eğitime kesin kayıt, eğitim ücreti yatırıldığında gerçekleştirilir. Online eğitim kaydı yaptıktan sonra, mutlaka eğitim ücretini aşağıdaki hesap numarasına açıklama bölümüne İsim, Soyisim ve TC kimlik numaranızı yazarak yatırınız.

Eğitim Ücretleri İçin Hesap - IBAN Numaramız:
Ziraat Bankası Yenişehir / Mersin Şubesi Şube Kodu: 2633
Hesap Numarası: 65881161-5005 IBAN: TR 5900 0100 2633 6588 1161 5005

Eğitim tarihlerini görmek ve eğitim kaydınızı yapmak için lütfen başvuru yapınız.

EĞİTİM PLANINI İNCELEYİN VE BAŞVURUN

 

Meyem - Yetkili Mesleki Yeterlilik Merkezi ve Belgelendirme Kuruluşudur