Mesleki Yeterlilik Merkezi Logosu  Türkak Logosu   Helal Akreditasyon Kurumu Logosu  Helal Akreditasyon Kurumu Logosu

Helal Gıda Tetkikçisi Temel Eğitimi

Helal Gıda Tetkikçisi Temel Eğitimi Hakkında Bilgiler
Ana Sayfa Hizmetlerimiz / Eğitim Hizmetleri Helal Gıda Tetkikçisi Temel Eğitimi

HELAL GIDA TETKİKÇİSİSİ TEMEL EĞİTİMİ


Helal Gıda Tetkikçisi Temel Eğitimi
Helal Gıda Tetkikçisi Temel Eğitimi, gıda sektöründe faaliyet gösteren ve helal gıda yönetim sisteminde kalite yöneticisi, tetkikçi ve danışman olarak görev alacak profesyoneller için tasarlanmış önemli bir programdır. Bu eğitim, katılımcılara helal gıda yönetim sistemleri, temel prensipleri ve denetim teknikleri konularında bilgi sunmayı amaçlar. Bu eğitim 12 saatlik hızlandırılmış bir eğitim programı olup, genel çerçevede bir yetkinlik oluşturmayı hedefler. Bu eğitimi tamamlayan kişiler gerekli şartları sağlamaları durumunda Helal Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş personel belgelendirme kuruluşlarına başvurarak Helal Gıda Aday Teknik Tetkikçi, Helal Gıda Teknik Tetkikçi, Helal İç Tetkikçi ve Helal Gıda Teknik Uzmanı belgesine sahip olabilirler. MEYEM belgelendirme HAK tarafından Helal Gıda Aday Teknik Tetkikçi, Helal Gıda Teknik Tetkikçi, Helal İç Tetkikçi ve Helal Gıda Teknik Uzmanımesleklerinde akredite edilmiş bir personel belgelendirme kuruluşudur. Eğitim sonunda MEYEM onaylı eğitim belgesi verilecektir.

Eğitimin Amacı:
Helal Gıda Tetkikçisi Temel Eğitimi, sektördeki profesyonellerin OIC/SMIIC standartları serisi, ISO 19011 Yönetim Sistemleri Tetkik Kılavuzu ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemialanında yetkinliklerini geliştirerek bu standartlara uyum sağlamasını sağlar. Bu eğitim programı HAK akreditasyonunda Helal Gıda Aday Teknik Tetkikçi, Helal Gıda Teknik Tetkikçi, Helal İç Tetkikçi ve Helal Gıda Teknik Uzmanı personel belgelendirme programına başvuracak kişilerin eğitim ön gerekliliklerini sağlayacak şekilde yapılandırılmıştır.

Eğitim Süresi: 12 Saat

Eğitim Programı İçeriği;

» OIC/SMIIC Helal Standartları
• OIC/SMIIC 1:2019 – Helal Gıda İçin Genel Şartlar
• OIC/SMIIC 6:2019Helal Yemek Üretimi ve Sunumu Temel Eğitimi
• OIC/SMIIC 24:2020Gıda Katkıları ve Kimyasallar Temel Eğitimi
» ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
» ISO 19011 Yönetim Sistemleri Tetkik Kılavuzu

Belgelendirme:
Eğitimi başarı ile tamamlayan adaylara MEYEM tarafından eğitim sertifikası düzenlenir. Bu eğitimi tamamlayan kişiler gerekli şartları sağlamaları durumunda Helal Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş personel belgelendirme kuruluşlarına başvurarak Helal Gıda Aday Teknik Tetkikçi, Helal Gıda Teknik Tetkikçi, Helal İç Tetkikçi ve Helal Gıda Teknik Uzmanıbelgelerine sahip olabilirler. MEYEM belgelendirme Helal Akreditasyon Kurumu tarafından Helal Gıda Aday Teknik Tetkikçi, Helal Gıda Teknik Tetkikçi, Helal İç Tetkikçi ve Helal Gıda Teknik Uzmanımesleklerinde akredite edilmiş bir personel belgelendirme kuruluşudur.

Kimler Başvurabilir:
Helal Gıda Tetkikçisi Temel Eğitimine, gıda sektöründe çalışan profesyoneller, sertifikasyon süreçlerinde denetçi olmak isteyen profesyoneller ve kalite departmanında görev yapan profesyonellerbaşvurabilir.

Eğitim Platformu:
Planlanma içeriğine bağlı olarak yüz yüze, video konferans programı veya video kayıt üzerinden gerçekleştirilir. Daha detaylı bilgi almak için eğitim uzmanımız ile görüşebilirsiniz.

Eğitim Başvurusu:
Eğitime kayıt için sınırlı kontenjan olup, kayıtlar kontenjan dolduğunda kapanacaktır. Bu nedenle lütfen öncelikle eğitim kaydı yapınız. Eğitime kesin kayıt, eğitim ücreti yatırıldığında gerçekleştirilir. Online eğitim kaydı yaptıktan sonra, mutlaka eğitim ücretini aşağıdaki hesap numarasına açıklama bölümüne İsim, Soyisim ve TC kimlik numaranızı yazarak yatırınız.

Eğitim Ücretleri İçin Hesap - IBAN Numaramız:
Ziraat Bankası Yenişehir / Mersin Şubesi Şube Kodu: 2633
Hesap Numarası: 65881161-5005 IBAN: TR 5900 0100 2633 6588 1161 5005

Eğitim tarihlerini görmek ve eğitim kaydınızı yapmak için lütfen başvuru yapınız.

EĞİTİM PLANINI İNCELEYİN VE BAŞVURUN

 

Meyem - Yetkili Mesleki Yeterlilik Merkezi ve Belgelendirme Kuruluşudur