• Helal standartlarının genel gereklilikleri. • OIC/SMIIC 1:2019 Helal gıda gereklilikleri • Helal gıda uygulanması gereken standartlar. • Helal Gıda Sertifikası almak için gereken süreçler ve denetimler.
• Helal standartlarının genel gereklilikleri. • OIC/SMIIC 1:2019 Helal gıda standartlarının dokümantasyon gereklilikleri • Helal gıda üretiminde ve hizmetlerinde uygulanması gereken standartlar. • Helal gıda belgesi almak için gereken süreçler ve denetimler.
• Helal kozmetik tanımı ve önemi, standartlarının genel gereklilikleri. • OIC/SMIIC 4:2018 standartlarının dokümantasyon gereklilikleri • Helal kozmetik ürünleri üreten işletmelerin uygulanması gereken standartlar. • Helal kozmetik sertifikası almak için gereken süreçler ve denetimler.
• Helal gıdanın tanımı ve önemi, standartlarının genel gereklilikleri. • OIC/SMIIC 6:2019 standartlarının dokümantasyon gereklilikleri • Helal yemek üretiminde ve sunumunda uygulanması gereken standartlar. • Helal yemek üretimi ve sunumu belgesi almak için gereken süreçler ve denetimler.
• Helal turizmin tanımı ve önemi, standartlarının genel gereklilikleri. • OIC/SMIIC 9:2021 standartlarının dokümantasyon gereklilikleri • Helal turizm tesislerinde ve hizmetlerinde uygulanması gereken standartlar. • Helal turizm belgesi almak için gereken süreçler ve denetimler.
• Helal gıdanın tanımı ve önemi, standartlarının genel gereklilikleri. • OIC/SMIIC 24:2020 standartlarının dokümantasyon gereklilikleri • Helal gıda belgesi almak için gereken süreçler ve denetimler.
• ISO 19011 standardının tanıtımı, Tetkik ve tetkikçi kavramları •İlgili ISO standartları, Tetkik prensipleri, Tetkik planlama ve hazırlık • Tetkikte temel ilkeler, Raporlama ve belgelendirme, Tetkikte etkili iletişim, • Soru teknikleri ve sorgulama, Denetim ve İç tetkik senaryoları
• Standartta kullanılan terimler, Yönetim sistemlerinin gelişimi, Bilgi güvenliği • Diğer standartlarla ilişkiler, Standarttın yorumlanması, • PUKÖ modeli, Risk yönetimi, HACCP planları ve kritik kontrol noktaları • Sürekli iyileştirilme, Dokümantasyon ve kayıtlar, Uygulama örnekleri • Sistemin kurulması ve uygulanması, denetleme ve belgelendirilme.
• GMP Terimler, kavramlar ve tanımlar, kalite yönetimi, üretim, ekipman ve tesisler • GMP hedefleri ve felsefesi, dokümantasyon, GMP bölümlerinin değerlendirilmesi • GMP için gerekli olanlar, kozmetik işletmelerinde iyi üretim uygulamaları
1. OIC/SMIIC 1:2019 Temel eğitimi [4 Saat]
2. Helal Kesim Temel Eğitimi [2 saat]
3. Hijyen Gereklilikleri Eğitimi [8 saat]
4. Uygulama Sınavı, Mülakat Sınavı
2400 TL
Türkçe
Çevrim İçi Eğitim (Online)
Yüz Yüze Sınav
Eğitim ve sınavda başarılı olanlara HAK akreditasyonunda Mesleki Yetkinlik Belgesi verilir.
13
HAK AKREDİTASYONUNDA
Helal Gıda Üretim, Servis Ve Depolama Personeli
Helal Üretim Yapan İşyerlerinde Çalışan/Çalışacak Kişilere Yönelik Eğitim ve Sınav
Helal Akreditasyon Kurumu Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu MEYEM Belgelendirme tarafından belgelendirilmiş firmalara ilişkin sorgulamalarınız için lütfen aşagıdaki bilgileri eksiksiz doldurunuz.