Helal Akreditasyon Kurumu, Türkiye’de helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite etmek üzere yetkili tek kurum olup, başka hiçbir tüzel ya da gerçek kişi Helal Akreditasyon Kurumunun görev alanına giren hususlarda faaliyette bulunamaz, helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite edemez, helal akreditasyonla ilgili doğrudan veya dolaylı olarak hizmet sunumuna yönelik beyanda bulunamaz. MEYEM Belgelendirme yürütmüş olduğu Helal Belgelendirme süreçlerini akreditasyon yetkisi aldığı HELAL AKREDİTESYON KURUMU tarafından belirlenen kurallara ve TS OIC/SMIIC 2:2019 standardı ilkelerine göre yürütmektedir.
Helal Belgelendirme süreci; MEYEM’e başvuru yapan müşteri kuruluşların ürünlerinin/hizmetlerinin veya yönetim sisteminin OIC/SMIIC 1:2019 standardına uygun koşullarda üretilmesinin/yerine getirilmesinin denetlenerek doğrulandığı ve uygun koşulların sağlanması durumlarında yapılan bir belgelendirme sürecidir.
MEYEM Helal Belgelendirme süreci aşağıdaki adımlar ile özetlenebilir.
- Belgelendirme Başvurusunun Alınması
- Başvurunun Gözden Geçirilmesi ve Onaylanması
- Belgelendirme Teklifinin Verilmesi
- Belgelendirme Sözleşmesinin İmzalanması
- Denetim Planlama ve Hazırlık
- Aşama 1 Denetimi
- Aşama 2 Denetimi
- Düzeltme ve Düzeltici Faaliyetlerin Tamamlanması
- Belgelendirme Kararının Verilmesi
- Helal Sertifikanın Basılması ve Duyurulması
HELAL AKREDİTESYON KURUMU yetkisi kapsamında Helal Belgesi ve detaylı bilgi talepleriniz için lütfen helal belgelendirme ön başvurusu yapınız.
Helal Belge Ön Başvurusu
Helal Akreditasyon Kurumu Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
MEYEM Belgelendirme tarafından belgelendirilmiş firmalara ilişkin
sorgulamalarınız için lütfen aşagıdaki bilgileri eksiksiz doldurunuz.